Föreläsning och utbildning om sorg

FÖRELÄSNING OCH UTBILDNING OM SORGJag anlitas av företag och organisationer vars personal ofta kommer i kontakt med sörjande. Jag hjälper din organisation att få större kunskap om sorg och att bli bättre på att bemöta sörjande.


Sorg är en normal och naturlig känslomässig reaktion på en förlust av något slag. Ofta förknippas sorg med dödsfall, men det finns så många fler typer av förluster som kan orsaka oss sorg i livet. Men hur gör man när man drabbats?


Sorg tycks vara en av vår mest försummade och missförstådda upplevelser, både av sörjande och av dess omgivning.

Ofta vet vi inte hur vi ska bemöta en person i sorg. Vi blir tysta, undvikande och vågar inte närma oss det jobbiga. Den huvudsakliga orsaken är att vi inte fått lära oss hur vi ska göra och är rädda för att göra fel.


FÖRELÄSNING


I mina föreläsningar pratar jag om myterna som finns kring sorg och sorgbearbetning och hur vi vanligtvis hanterar vår egen sorg. Jag förmedlar kunskap om hur vi kan vara ett stöd för andra människor i sorg genom att bemöta dem på ett bra sätt, och om vad de flesta sörjande inte vill höra. Jag pratar även gärna om hur vi kan bearbeta sorgerna efter våra förluster på ett effektivt sätt som verkligen fungerar.

UTBILDNING


Mina utbildningar utgår ifrån samma teman som föreläsningarna, dvs. myter, reaktioner, bemötande och bearbetning, men skräddarsys efter era behov. Vanligvis lägger jag stor tyngdpunkt på att deltagarna får diskutera och resonera med varandra och dela med sig av sina egna erfarenheter. Det finns ett stort behov att prata om sorg, förluster och döden i vårt samhälle, men inte så många naturliga mötesplatser för dessa samtal. Kanske just därför brukar det vara mycket uppskattat att sätta av tid och prata med varandra om sorg. Jag bidrar med min kunskap och sätter fart på samtalen!Mina föreläsningar och utbildningar utformas efter just era behovRÖSTER OM MINA FÖRELÄSNINGAR & UTBILDNINGAR"Gav mig mer förståelse för sorg"


"Jag fick lära mig mycket om hur man bemöter människor i sorg"


"Väldigt intressant och lärorikt"


"Lugnt, tydligt och lätt att lyssna på"

AB Genuin
Josefin Haraldsson Föreläsare Sorg

Följ:

Ledarutveckling, Personlig utveckling & Sorgbearbetning


© 2017 AB Genuin