Sorgbearbetning kurser

Under kursen genomför du ditt eget sorgearbete. Jag som kursledare förmedlar kunskap, ger instruktioner och erbjuder stöd så att du kan genomföra din bearbetning. Under kursen tar vi reda på vilka förluster som har påverkat ditt liv, samt genomför de handlingar som behövs för att bearbeta och förlösa sorgen kring det som är ofullständigt. 


Varken AB Genuin eller Svenska Institutet för Sorgbearbetning har någon anknytning till någon religiös eller politisk organisation eller till annan rörelse av något slag.


Certifierad handledare i sorgbearbetning

SORGBEARBETNING


Jag erbjuder sorgbearbetningskurser enligt Programmet för sorgbearbetning™, för vilket jag har certifierats som handledare av Svenska Institutet för Sorgbearbetning. Programmet för sorgbearbetning™ är ett konkret handlingsprogram för känslomässig läkning, som ger dig tillgång till en pedagogisk metod som bygger på över 40 års beprövad erfarenhet. Genom denna metod har människor fått hjälp att bearbeta sin sorg och därigenom kunnat frigöra energi och försonas med sig själv och sina erfarenheter utan att fastna i de smärtsamma minnena. Genom programmet får du kunskap i hur du kan bearbeta och förlösa din sorg efter dödsfall, separationer och andra förluster så att du kan leva livet fullt ut.

SORGBEARBETNINGSPROGRAM I GRUPP

Vid första kurstillfället presenterar vi oss kort för varandra. Därefter går vi igenom kursupplägget och delar ut kursmaterial. Avslutningsvis diskuterar vi hur vi kan stödja varandra, samt delar ut en första hemuppgift.

 

Övriga kurstillfällen har följande upplägg:

Inledningsvis sitter vi i en något större grupp. Där går vi igenom dagens tema och besvarar eventuella frågor som kan ha uppstått sedan förra träffen. Därefter delar vi in oss i mindre grupper om 3-5 personer – allt för att ge trygghet och mer tid för individuellt deltagande. I den lilla gruppens bedrivs det enskilda sorgearbetet, som i sin tur baseras på hemuppgiften. Efter en fikapaus träffas vi åter i den stora gruppen. Vi går då igenom arbetet i små grupperna och besvarar eventuella frågor. Avslutningsvis ges en ny hemuppgift och vi skiljs åt tills nästa kurstillfälle.

 

PRAKTISK INFORMATION

Omfattning: 2-3 timmar per vecka under 8 veckor. Ytterligare ca 2 timmar för hemuppgifter per vecka.

Plats: Kursen hålls i lokal i Göteborgsområdet.

Gruppstorlek: Max 12 deltagare

Kurslitteratur: Boken Sorgbearbetning (James & Friedman) ingår i kursavgiften

Avgift: 5 900 kr (inkl. moms för privatpersoner, exkl. moms för företagskunder). Hela avgiften betalas mot faktura före kursstart.

INDIVIDUELLT SORGBEARBETNINGSPROGRAM

Första kurstillfället presenterar vi oss kort för varandra, går igenom kursupplägget, delar ut kursmaterial, diskuterar åtaganden och känslomässigt stöd, samt delar ut en första hemuppgift. Övriga sju kurstillfällen har följande upplägg; Inledningsvis går vi igenom dagens tema och besvarar eventuella frågor som kan ha uppstått sedan förra träffen. Därefter går vi igenom veckans hemuppgift.

Avslutningsvis ges en ny hemuppgift och vi skiljs åt tills nästa kurstillfälle. Skulle frågor på hemuppgiften uppstå så ingår även möjligheten att ringa för vägledning.

 

PRAKTISK INFORMATION

Omfattning: 1 timme per vecka under 8 veckor.  Ytterligare ca 2 timmar för hemuppgifter per vecka.

Plats: Kursen hålls i Genuins lokal i Mölnlycke.

Kurslitteratur: Boken Sorgbearbetning (James & Friedman) ingår i kursavgiften

Avgift: 6 900 kr (inkl. moms för privatpersoner, exkl. moms för företagskunder). Hela avgiften betalas mot faktura före kursstart.

Kursstart: Kontakta mig så kommer vi överens om dagar och tider för kursen. 

 

STÖDJANDE SAMTAL


1,5 timme brukar vara lagom att boka.

AB Genuin
Josefin Haraldsson Certifierad handledare i sorgbearbetning

Följ:

Ledarutveckling, Personlig utveckling & Sorgbearbetning


© 2017 AB Genuin